Jobb och karriär

Vi värdesätter våra anställda och förstår värdet av personlig utveckling, därför erbjuder vi regelbundet utbildningar som ligger i linje med arbetsuppgifterna och som gynnar både dig som anställd och företaget i stort. Den som vill har möjlighet att åta sig en hög grad av ansvar inom olika områden.

Affärsidé

Västia parkering AB tillhandahåller betal-, parkerings-, och övervakningslösningar. Vi ska förse kunderna med digitala och innovativa lösningar för att upprätthålla säkerhet, tillgänglighet och enkelhet för såväl kund som parkör.

Vision

Vi vill genom innovativa och entreprenöriella lösningar vara en ledande och drivande aktör inom parkeringsbranschen.Vår ambition är att förenkla för parkör såväl som kund gällande parkeringsövervakning och betallösningar.

Arbeta på Västia Parkering

Att arbeta hos oss är både roligt och utmanande. Oavsett vilken position du har inom företaget ges du frihet under ansvar och initiativ gynnas. Vi är en liten organisation med ett stort hjärta. Vi hjälper varandra – och alla är lika viktiga.

Vi på Västia Parkering har sedan start arbetat efter ledorden service, professionalism och engagemang. Genom ett professionellt bemötande mot såväl företagskund som parkör upprätthåller vi en hög grad av service i det arbete vi utför. Vi uppskattar att göra våra kunder nöjda och vi är engagerade i vårt uppdrag att upprätthålla säkerhet, tillgänglighet och ett effektivt trafikflöde.

 

 

Arbeta på Västia Parkering

Yrket som parkeringsvakt

1. Vad är det bästa med att arbeta på Västia Parkering?
– Arbetsmiljön och mina kollegor.

2. Vad känner du är roligast med att arbeta som parkeringsvakt?
– Det är ett fantastiskt roligt jobb, i alla fall för mig som tycker om kontakten med människor och att vara utomhus. Det blir många härliga samtal där jag får förklara varför man inte får parkera på vissa platser, guida människor till parkeringar som man får stå på, hjälpa till att parkera bilar och så vidare.

3. Vad tycker du är svårast/jobbigast med arbetet som parkeringsvakt?
– Hotfulla situationer är inte speciellt trevligt, men jag tänker inte ge vika för “buset”. De flesta blir mest arga på sig själva när de fått en parkeringsbot, och ibland uttrycker dem starkt ogillande mot mig som parkeringsvakt.

4. Hur kan en vanlig dag se ut på ditt arbete? – Vad gör du på jobbet?
– Vi bevakar olika områden, både där det är tillåtet att parkera och där det råder parkeringsförbud. När vi är ute på ett område hjälper vi även de personer som har frågor och behöver information angående betalning eller parkeringsregler.

5. Vi har precis börjat arbeta med miljöbilar, hur känner du för det?
– Det känns jättebra när jag börjar jobba och kör en bil som inte skadar miljön. Eftersom vi kör så mycket är det oerhört viktigt för mig att använda en miljöbil för att behålla en bra luftmiljö och hälsa. Bilen är dessutom helt tyst vilket ger en bättre arbetsmiljö för mig och en tystare miljö för de omkring mig.

6. Hur skulle en perfekt arbetsdag se ut?
– Den dagen jag inte behöver lappa en enda bil!

– Turan, Parkeringsvakt på Västia Parkering

Lediga tjänster

Just nu söker vi två parkeringsvakter för behovsanställning.

Arbetet är förlagt dygnets alla timmar och veckodagar. Eftersom det är en behovsanställning är det viktigt att du är flexibel och kan hoppa in med kort varsel då du kommer täcka upp vid sjukdom och andra oväntade situationer där vår ordinarie personal inte kan arbeta. Du kommer även täcka upp vid ledighet mm. Vi arbetar med 12-13 timmars arbetspass.

Om dig
Du är en trygg och lugn person som tycker om människor. Då du kommer vara vårt ansikte ut mot kund är det viktigt att du värdesätter mötet med människor. Eftersom arbetet är förlagt under tidig dag, sen kväll samt helgdagar är det viktigt att du är flexibel. Vi är ett mindre företag vilket innebär att vi arbetar tätt samman, därför är det viktigt att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra. 

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär bevakning på parkeringar där vi bedriver verksamhet. När du ronderar våra parkeringar ska du också kontrollera att området är representativt, parkeringsautomater fungerar och att skyltar/automater är rena från smuts och klotter. Företaget är i en expansiv fas och goda utvecklingsmöjligheter finns för den som vill. Arbetet är förlagt till dag och kväll. Helgarbete förekommer. Lön enligt kollektivavtal för säkerhetsföretagen.

 

Krav:
Inneha körkort B under minst ett år
Du skall tala och förstå svenska i tal och skrift
Flexibel
Kan arbeta helg, natt och dag

Meriterande:
Tidigare arbetat inom service
Tidigare erfarenhet av säkerhetsarbete

Stor tillämpning kommer läggas vid personlighet.

På grund av ojämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.